Live

Click pentru a vedea atmosfera de la patinoar

In cazul in care va sunt solicitate credentiale pentru autentificare
user: live
pass: Live1234

Cum sa previi accidentarile pe patinoar
octombrie 22, 2016
Halloween on Ice 2016 – fii pregatit!
octombrie 30, 2016

Tipuri de patine de gheata

Cate tipuri de patine de gheata crezi ca exista? Doua? Trei? Ei bine, iubitorii patinajului au fost mai inventive de-atat, de-a lungul secolelor. Exista nu mai putin de OPT tipuri de patine cu care poti aluneca in voie pe gheata. Desigur, nu toate sunt potrivite pentru acelasi tip de activitate.

Patinajul artistic – patinele folosite in patinajul artistic au zimti pe zona lamei din varful pantofului. Acesti zimti, confectionati din acelasi material ca intreaga lama – aluminiu si otel – au o serie de intrebuintari, dar sunt utili, in primul rand, pentru anumite sarituri (ex. saltul Lutz), sau pentru a incepe o pirueta cu spatele. In mod obisnuit, incaltamintea pentru patinaj artistic este realizata din multiple straturi de piele dura, care sa ofere stabilitate gleznei

patinaj-artistic

 

Hocheiul  pe gheata – patinele de hochei sunt realizate din plastic dur, piele sintetica si nylon. Ghetele portarului au o taietura mai joasa decat a celorlalti jucatori pentru a cobori centrul de greutate. Lama este mai lunga si mai putin curbata, pentru a-l ajuta pe jucator sa se miste mai usor stanga-dreapta.

patine-hochei

 

Bandy – jocul de bandy este asemanator cu hocheiul si al doilea cel mai popular joc de iarna. Patinele pentru bandy sunt confectionate din piele sintetica. Spre deosebire de patinele din hochei, acestea sunt mai joase, terminandu-se imediat sub glezna, iar lamele sunt cu 3 centimetri mai lungi.

Cursele – Patinele de curse pot fi recunoscute imediat, deoarece au o lama foarte lunga, iar pantoful are talpa perfect dreapta. Acest design le permite atngerea unei viteze mari fara sa taie gheata

speed-skates-instagram

Patine de viteza Foto: Instagram

 

Patinajul pe distante lungi – patinele folosite pentru traversarea unor distante lungi se mai numesc si patine nordice; dintre toate tipurile de patine, acestea seamana cel mai mult cu incaltamintea obisnuita. Mai precis, arata ca niste bocanci care au o lama atasata de talpa. Lama are o lungime de aproximativ 50 cm si o latime de 1,5 cm. Dimensiunile ofera patinelor o foarte buna stabilitate. De asemenea, lama se poate detasa.

Patine nordice Foto: scandinavian-hiking.com

Patine nordice
Foto: scandinavian-hiking.com

 

Patinajul recreativ – acestea sunt modelele de patine pe care le gasiti spre inchiriat la majoritatea patinoarelor, inclusive la noi, la Cotroceni on Ice. Ele arata ca patinele pentru hochei sau pentru patinaj artistic si sunt confectionate din plastic.

patine-recreative

 

Patinele istorice – asemenatoare patinelor nordice, acestea au lame de lemn, respectand modelul primelor patine inventate.

“Cheese cutters” – aceste patine au lame duble si sunt folosite, in general, de copiii care invata sa faca primii pasi pe gheata

Patinele cu lama dubla, numite si "cheese cutters" Foto: Etsy

Patinele cu lama dubla, numite si „cheese cutters”
Foto: Etsy

?
Instaleaza aplicatia Cotroceni on Ice pentru a te bucura de cadouri si premii surpriza Descarca aplicatia
Hello. Add your message here.